Кадър Извън структурите на ЕС и НАТО България най-вероятно ще стигне

...
 Кадър Извън структурите на ЕС и НАТО България най-вероятно ще стигне
Коментари Харесай

Политолог: Извън ЕС България ще е като Ливан

 Кадър 

Извън структурите на Европейски Съюз и НАТО България най-вероятно ще стигне до положение на вътрешни и външни спорове, а за някакво икономическо развиване и дума не може да става. Страната евентуално ще стигне до полуразпад. 

" Много постоянно политиците първо приказват, а след това мислят. Смисълът да вървим на избори е да се създават политически решения, а не песимизъм. Подходът „ нищо няма да стане “ е непроизводителен. Истината е, че главните партии, които влязат в идващия парламент, би трябвало да положат старания да основат политическо болшинство и постоянно държавно управление. Дори то да има къс политически небосвод. ", споделя политологът Димитър Аврамов в изявление за " Факти ".

" Безкрайното вървене на избори през 3 месеца не трансформира значително настройките на хората. То втвърдява и обезверява хората, отблъсква ги от политиката и дава повече власт на радикализираните партийни ядра. За страдание българската политика и българските партии стартират да наподобяват на тези в Ливан. Единствените разлики са, че у нас партиите нямат въоръжени групировки и че България, популярност Богу, е в Европейския съюз. Който желае да разбере по какъв начин е отвън Европейски Съюз, да прочете новините за Ливан и да усети отчаянието на хората в политически провалящите се страни на Изток от България. Важно е политиците да имат ясни правила, да гледат напред и да усъвършенстват публичната среда. Важно е да се търсят рационални взаимни отстъпки, тъй като другояче обществото ни може да стигне до обстановка на окопни войни и на борби сред политически анклави. Това не би трябвало да се случва в страна от развития западен и рационален свят като България. ", споделя той.

Цялото изявление в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР